Turun Taekwondo ry

Turun Taekwondo ry on Suomen taekwondoliiton jäsenseura, joka tarjoaa kaikille taekwondosta kiinnostuneille mahdollisuuden harjoitella lajia omista lähtökohdistaan kohti henkilökohtaisia tavoitteita. Seurassamme on mahdollista harjoitella sekä harrastusmielessä että tähdäten kilpataekwondoon. Harjoitustilat sijaitsevat Turun Raunistulan Liikuntakeskus Alfassa. Harjoitusryhmiä on kaksi, junioriryhmä ja aikuisten ryhmä. Harjoituksia ohjaavat seuramme omat opettajat. Pyrkimyksemme on liikuttaa ja tarjota monipuolinen harrastus kohtuullisin kustannuksin sekä aloittelijoille että kokeneemmille liikunnanharrastajille.

Historia

Turussa järjestettiin ensimmäinen taekwondon alkeiskurssi v. 1982. Alkeiskurssin järjesti taekwondon Suomeen tuonut korealainen mestari Hwang Dae Jin. Ennen Turkua Suomessa oli harjoiteltu taekwondoa vain Klaukkalassa, Lahdessa ja Helsingissä. Pian alkeiskurssin jälkeen pidettiin kokous, mikä johti Turun Taekwondo Hwang ry:n perustamiseen 1983. Myöhemmin seuran nimi muutettiin Turun Taekwondo ry:ksi. Koska mestari Hwang asui Helsingissä, tottuivat harrastajat alusta asti myös ohjaamaan harjoituksia. Vanhimmilla ohjaajillamme on vuosikymmenien kokemus taekwondon ohjaamisesta ja opettamisesta.

Vuotta 1987 voidaan pitää yhtenä seuran historian tärkeimmistä vuosista. Tuolloin seuraamme saapui opettajaksi Park Jong Man. Hän opetti seurassamme taekwondoa ammattimaisesti aina vuoteen 1996, luoden vakaan perustan ja osaamisen suomalaisille oppilailleen. Nykyisin hän toimii Kogas:in ammattilaisjoukkueen päävalmentajana Koreassa. Hän toimi Korean olympiajoukkueen valmentajana Lontoossa 2012 ja päävalmentajan Riossa 2016. Yhteistyö opettaja Parkin kanssa jatkuu edelleen.

Kuinka pääsen mukaan? Katso ohjeet täältä...